Bevakning - vaktgång

 

Bevakning

 

Vid misstänkt aktivitet ring SRS 0771-64 64 64, Hamnkapten eller Polisen 11414

 

Bevakning av bryggan sker dygnet runt genom medlemmarnas frivilliga vaktgång, med DSK i Sveaviken samt vaktbolaget SRS. Området kring Västra Sveavikens Hamnförening tillhör de mest välbevakade i landet då även de flesta fastigheterna i området bevakas genom vaktbolag. Det är därför mycket sällsynt med inbrott eller stölder vid bryggan.

 

Föreningens vakter finns i båtar eller bilar vid eller i närheten av bryggan. De ser till att allt är i sin ordning och att inga obehöriga uppehåller sig på bryggan eller i båtarna. De har rätt att begära legitimation och tillkallar polis vid behov.

 

Ett flertal båtar har märkts med så kallat Smart Water enligt varningsskyltar på bryggan. Detta gör att båtarna och deras tillbehör är spårbara vid eventuell stöld.

 

Frivillig vaktgång

 

Medlemmar rekommenderas att gå vakt en natt under perioden den 1 maj - den 10 oktober och behöver då inte betala bevakningsavgiften. En förutsättning är att anmälan till bevakning sker i kalendern nedan och att instruktionerna för bevakning följs. Vid bokning av vaktpass får medlem ut en skriftlig instruktion per mail. Läs den noga och följ instruktionerna. OBS minimålder om 18 år och det rekommenderas att man är två vakter per pass.

 

Bevakningssamarbete finns med DSK som ansvarar för de andra bryggorna i Sveaviken. De bevakar VSH bryggor och vi bevakar DSK. Kan man av någon anledning inte gå vakt själv har föreningen kontakt med anmälda och betrodda vaktersättare. För att komma i kontakt med dem maila till web@sveaviken.se 

 

Vi eventuella problem med att boka vaktpass i kalendern nedan så finns en instruktion här.

 

Bokning av vaktpass

Så här vackert var det en tidig augustimorgon då en medlem gick vaktgång vid bryggan.

Skicka gärna in spännande, roliga eller vackra bilder från vaktpasset till web@sveaviken.se.